Loading…

Julia Bacha:
Julia Bacha: Kushtoni vëmendje veprimeve të padhunshme

TEDGlobal 2011 · 10:51 · Filmed Jul 2011
Subtitles available in 35 languages
View interactive transcript
614,588 Total views
Your impact
Share this talk and
track your influence!

Në vitin 2003, në fshatin Budrus të Palestinës u zhvillua një protestë e padhunshme që zgjati 10 muaj, për të ndaluar kufirin që po ndërtohej përgjatë ullishteve të banorëve të fshatit. A keni dëgjuar ndonjëherë për këtë protestë? Kam përshtypjen se jo. Prodhuesja e filmave braziliane Julia Bacha na pyet pse vëmendja jonë përqëndrohet vetëm në dhunën e ushtruar në konfliktin Izraelito-Palestinez – dhe jo tek udhëheqësit e kundërdhunës të cilët mbase një ditë do të sjellin paqen.

Filmmaker
Julia Bacha is the Media Director at Just Vision and the director and producer of "Budrus," a documentary about a West Bank village, a giant barrier and nonviolent resistance. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

306 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Please or sign up to add comments.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.