Loading…

Џан Џудиче:
Зошто нашиот универзум можеби лебди над острицата на ножот

TEDxCERN · 14:10 · Filmed May 2013

Кое е најголемото изненадување во врска со откритието на Хигсовиот бозон? Тоа дека нема изненадување. Џан Џудиче нè води низ еден проблем од теоретската физика: што ако Хигсовото поле се наоѓа во ултра-густа состојба кое пак би можело да значи колапс на сета атомска материја? Со духовитост и шарм, Џудиче предвидува мрачна судбина — и кажува зошто сè уште е прерано за загриженост. (Снимено на TEDxCERN.)

Theoretical physicist
Gian Giudice is a theoretical physicist who has contributed greatly to our present understanding of particle physics and cosmology. Full bio