Loading…

Ethan Zuckerman:
Итан Зукерман: Слушање на глобалните гласови

TEDGlobal 2010 · 19:45 · Filmed Jul 2010

Секако, вебот го поврзува светот, но изгледа дека повеќето од нас се информираме од луѓе кои ни се нам слични. Блогерот и истражувач на технологијата Итан Зукерман сака да помогне во споделувањето приказни од целиот свет. Тој зборува за умни стратегии за отворање на вашиот твитерски свет и читање вести на јазици што не ги знаете.

Blogger, digital visionary
Ethan Zuckerman studies how the world — the whole world — uses new media to share information and moods across cultures, languages and platforms. Full bio