Loading…

Esta Soler:
Si e kthyem rrjedhën e ngjarjeve mbi dhunën në familje (Udhëzim: Polaroidi ndihmoi)

TEDWomen 2013 · 11:10 · Filmed Dec 2013
Subtitles available in 28 languages
View interactive transcript
935,312 Total views
Your impact
Share this talk and
track your influence!

Kur Esta Soler loboi për të nxjerrë një projektligj që ilegalizonte dhunën në familje në 1984, një politikan e quajti atë "Te heqësh argëtimin nga akti i martesës". "Ah, qe s'kishte Twitter në atë kohë," thotë ajo. Në mënyrë optimiste, ajo përmbledh praktikën 30 vjeçare të taktikave dhe teknologjive —nga Polaroidi deri tek media sociale — që ka sjellë rënien prej 64% në dhunën në familje në SHBA.

Violence and abuse prevention expert
In 1994, Esta Soler was among the key advocates for a US law to combat the devastating effects of violence against women. Today, her mission is global. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

74 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Please or sign up to add comments.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.