Loading…

Eli Pariser:
Eli Pariser: Kujdes nga "flluska filtrash" online

TED2011 · 9:04 · Filmed Mar 2011

Teksa kompanitë web rreken të personalizojnë shërbimet e tyre (përfshi këtu lajmet dhe përfundimet e kërkimeve) sipas shijes së secilit prej nesh, kjo ka një pasojë të pamenduar e të rrezikshme: Ngecim brenda një "flluske filtrash" dhe nuk kemi kontakt me informacione që do të vinin në pikëpyetje ose do të zgjeronin pikëpamjet tona. Eli Pariser shprehet fuqishëm që kjo në fund do të dalë e dëmshme për ne dhe e dëmshme për demokracinë.

Organizer and author
Pioneering online organizer Eli Pariser is the author of "The Filter Bubble," about how personalized search might be narrowing our worldview. Full bio