Loading…

David Byrne:
Дејвид Брн: Како архитектурата и помогна на музиката да еволуира

TED2010 · 16:00 · Filmed Feb 2010

Со развитокот на кариерата Дејвид Брн преку настапување во CBGB стигна до Карнеги Хол. Тој го поставува прашањето: Дали местото ја чини музиката? Од тапани под отворено небо до оперите на Вагнер и арена рок, истражува како контекстот ја турка музичката иновација.

Musician, artist, writer
David Byrne builds an idiosyncratic world of music, art, writing and film. Full bio