Loading…

Daniel Wolpert:
Даниел Волперт: Вистинската причина за постоењето на мозокот

TEDGlobal 2011 · 19:59 · Filmed Jul 2011

Неврологот Даниел Волперт тргнува од една изненадувачка премиса: мозокот еволуирал, не за да мисли или за да чувствува, туку за да ги контролира движењата. Во овој забавен и богат со податоци говор тој ни дава поглед кон тоа како мозокот ја создава елегантноста и агилноста на човечкото движење.

Movement expert
A neuroscientist and engineer, Daniel Wolpert studies how the brain controls the body. Full bio