Loading…

Daniel Tammet:
Daniel Tammet: Mënyra të ndryshme të njohurisë

TED2011 · 10:53 · Filmed Mar 2011
Subtitles available in 38 languages
View interactive transcript
1,295,823 Total views
Your impact
Share this talk and
track your influence!

Daniel Tammet ka sinestezi gjuhësore, numerike dhe vizuale — që do të thotë se perceptimi i tij i fjalëve, numrave dhe ngjyrave janë të thurrura së bashku në një mënyrë të re të perceptimit dhe kuptimit të botës. Autori i "Born on a Blue Day," Tammet ndan artin e tij si dhe pasionin për gjuhët në këtë observim të shkurtër brenda mendjes së tij të mrekullueshme.

Linguist, educator
Daniel Tammet is the author of "Born on a Blue Day," about his life with high-functioning autistic savant syndrome. He runs the language-learning site Optimnem, and his new book is "Embracing the Wide Sky: A Tour Across the Horizons of the Mind." Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

217 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Please or sign up to add comments.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.