Dan Barber

Ден Барбер: Како се вљубив во риба

19:02 •
Filmed Jan 2010 at TED2010
  1. Facebook
  2. Twitter
  3. Email
1.8M views

Готвачот Ден Барбер ја разглобува дилемата која ги соочува многу готвачи денес: Како да ја задржат рибата на нивните менија. Со беспрекорно истражување и објективен хумор, тој хронолошки ја преставува неговата потрага по одржлива риба која ќе ја сака, и гурманскиот меден месец во кој ужива откога ја открил безобразно вкусната риба израсната со револуцинерен метод за одгледување во Шпанија.

Dan Barber
/ Chef

Dan Barber is a chef and a scholar — relentlessly pursuing the stories and reasons behind the foods we grow and eat.  Full bio.

TED Talks are free thanks to support from