Loading…

Damian Palin:
Damian Palin: Nxjerrja e mineraleve nga uji i detit

TED2012 · 3:01 · Filmed Feb 2012
Subtitles available in 40 languages
View interactive transcript
849,917 Total views
Your impact
Share this talk and
track your influence!

Bota ka nevojë për ujë të pastër, dhe sa më shumë, po e tërheqim nga oqeanet, duke e shkripëzuar, dhe duke e pirë. Por çfarë të bëjmë me kripën e ujit apo shëllirën e mbetur pas? Në këtë bisedë të shkurtër intriguese, bashkepuntori i TED Damian Palin propozon një ide: Nxjerrjen e mineraleve të tjera të nevojshme të mbetura, me ndihmën e disa bakterieve metal-përtypësve bashkëpunuese.

Biological miner
Damian Palin is developing a way to use bacteria to biologically "mine" minerals from water — specifically, out of the brine left over from the desalinization process. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

102 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Please or sign up to add comments.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.