Loading…

Christina Warinner:
Christina Warinner: Vëzhgimi i sëmundjeve të vjetra duke përdoruri ...shtresë

TED2012 · 5:31 · Filmed Feb 2012

Imagjinoni qfar do të mësojm rreth sëmundjeve duke studjuar historin e njerëzimit, nga të herëshmit deri te tanishmja. Mirpo si ? TED fellow Christina Warinner është akeologjike gjenetike, dhe ajo ka zbuluar një vegël spektakulare — ADN-ja mikrobiale në shtresat e fosileve dentale.

Archaeological geneticist
Christina Warinner is a researcher at the University of Zurich, where she studies how humans have co-evolved with environments, diets and disease. Full bio