Cameron Herold

Камерон Херолд: Ајде да ги одгледуваме децата да бидат претприемачи

21:24 •
Filmed Jan 2010 at TEDxEdmonton
  1. Facebook
  2. Twitter
  3. Email
1.4M views

Здодевно му е во училиште, бега од часовите, не се согласува со другарчињата: Ова дете може да биде претприемач, вели Камерон Херолд. На конференцијата TEDxEdmonton, тој зборува за родителство и образование кое им помага на идните претприемачи да процветаат - како деца и како возрасни.

Cameron Herold
/ Entrepreneur

An entrepreneur since childhood, Cameron Herold wants parents and teachers to recognize — and foster — entrepreneurial talent in kids.  Full bio.

TED Talks are free thanks to support from