Loading…

Al Vernacchio:
Seksit i nevojitet nje metafore e re. Ja njera…

TED2012 · 8:21 · Filmed Mar 2012
Subtitles available in 26 languages
View interactive transcript
1,359,461 Total views
Your impact
Share this talk and
track your influence!

Për disa arsye, thotë mesuesi Al Vernacchio, metaforat e perdorura për të folur për seksin në SHBA vijnë të gjitha nga bejzbolli - rezultati, te marrësh bazën e parë, etj. Problemi është, se kjo e kornizon seksin si një konkurs, me një fitues dhe një humbës. Në vend të kësaj, ai sugjeron një metaforë të re, një që është më shumë me kenaqesite e përbashkëta, diskutimet dhe marrëveshjet, përmbushjes dhe kënaqësise. Le të flasim për ... pica.

Sexuality educator
In his 12th-grade Sexuality and Society class, Al Vernacchio speaks honestly and positively about human sexuality. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

216 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Please or sign up to add comments.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.